Zdravje omogoča in zagotavlja kakovostno življenje. Nezdrava prehrana, neaktivnost, ”sedeči način življenja” pa so eni izmed glavnih vzrokov za prekomerno telesno težo in s tem posledično tudi za nastanek različnih bolezni. Zato smo se na OŠ Bakovci odločili, da bomo našim učencem ponudili dodatne ure športne aktivnosti. V marcu smo pričeli na naši šoli izvajati program Zdrav življenjski slog, ki bo trajal do 31.8.2017. S tem programom smo našim učencem ponudili dve dodatni uri športne vzgoje. Glavni namen programa je, da otrokom privzgojimo aktiven način življenja oz. zdrav življenjski slog življenja ter odpravimo negativne posledice sodobnega načina življenja.

Na teh urah bomo učencem še dodatno predstavili različne športe in jim omogočili, da se motorično še izboljšajo oz. napredujejo.

PAINTBALL

Pri zdravem življenjskem slogu, v mesecu maju so se učenci 7., 8., in 9. razreda preizkusili v paintballu. S kolesi smo se od šole odpeljali do poligona v Krog. Otroci so se pozabavali v zabavnejšem skupinskem športu. Spoznali so, da je potrebno v tem športu dosti gibanja, koncentracije ter predvsem dobro sodelovanje skupine.

MAJ 2016

Učenci 7 razreda so se v programu Zdrav življenjski slog preizkusili v prirejenih vojnih okoliščinah ter vsaj delno občutili kaj so naši dedki in pradedki preživeli. Paintball je razburljiv adrenalinski šport, ki ga enakovredno igrajo moški in ženske ter uspešnost igralca ni pogojena s starostjo ali fizično močjo. Ima pravila, točkovalni sistem, sodnika, lige in mednarodna tekmovanja.

Z kolesi smo se iz OŠ Bakovci odpeljali do Kroga ( Paintball-Krog ) kjer je postavljen poligon za paintball. Vodja paintballa Benjamin, ki je bil tudi sodnik, je učencem sprva predstavil in razložil pravila igre. Učenci so se nato opremili z ustrezno opremo, se razdelili v dve skupini in igra se je začela. Odigrali so več zanimivih iger. Na koncu pa smo se zahvalili Benjaminu in se počasi odpravili domov.

Učenci so pridobili novo športno izkušnjo, delno okusili ”boj za preživetje” ter kar je najpomembnejše, pri tej športni aktivnosti zelo uživali.

[Not a valid template]

APRIL 2016

V aprilu so nas obiskali lokostrelci iz društva Kyudo Murska Sobota. Učenci so imeli možnost, da se preizkusijo tudi v tem športu, ki zahteva precej zbranosti in umirjenosti ter s tem dobili še eno idejo kako aktivno preživeti prosti čas.

[Not a valid template]

Svoje delo so prišli prikazat tudi iz ŠNK Bakovci. Predstavili so nam svoje delo in demonstrirali  nogometni trening, ki temelji predvsem na igri in zabavi.