V torek, 3.5.2016, smo se učenci od 6. do 8. razreda udeležili tehniškega dne. Svojo pot smo začeli na Srednji šoli za gostinstvo in turizem v Radencih. Tam so nas prijetno pozdravili. Najprej smo se udeležili pouka o turizmu. Tam so nam dijaki te šole predstavili ta predmet in teme, ki se jih tu učijo. Na koncu smo se lahko še sami udeležili kviza o Sloveniji, ki som nam ga  pripravili dijaki. Sledil je pouk strežbe.  Najprej smo si ogledali kratek filmček o obiskani šoli. Nato pa nas je  Peter Pertoci, učitelj strežbe, seznanil s poklicem natakarja ter z njegovim delom. Izvedeli smo, kako se naredi pogrinjek, kako moramo pravilno sedeti in kako se moramo pri mizi obnašati. Na koncu smo se lahko še sami preizkusili v vlogi natakarja in bilo je prav zabavno. Sledil je še pouk kuhanja. Učiteljica nam je predstavila poklic kuharja in nas seznanila z njegovim delom. Nato smo se razdelili v tri skupine, kjer smo naredili trihodni meni. Predjed, glavno jed in sladico. Dijaki in dijakinje so nam dajali navodila. Na koncu pa smo lahko pripravljene jedi poskusili. Bile so zelo dobre.

Po obisku srednje šole za gostinstvo in turizem smo se odpravili na ogled bližnji hotela Radin. Hotel je zelo velik in zelo lep. Na koncu smo lahko poskusili še radensko vodo, prav iz njenega izvira.

Tehnični dan je bil  zelo poučen in zanimiv. Verjamem, da je v mnogih učencih prebudil skrito željo po kuhanju ali strežbi in zagotovo se bomo z velikim veseljem še vračali tja.

Anemari Fister, učenka 8.a razreda

 [Not a valid template]