V sredo, 1.6.2016, smo se nadarjeni učenci 7. in 8. razreda odpravili na tabor v Olimje. Zaradi želje po znanju in razburljivih dogodivščinah, smo se na pot odpravili z velikimi pričakovanji.

Ko smo prišli v Olimje, smo se najprej namestili v apartmaje, nato pa začeli z delom v delavnicah pod vodstvom mag. Darka Hederiha. Prvi dan smo s pomočjo različnih testov spoznavali svoje osebnostne lastnosti ter nagnjenost k agresivnosti. Pozno popoldne smo se odpravili na golf igrišče, kjer smo se pod strokovnim vodstvom inštruktorjev preizkusili v igranju golfa. Po večerji smo sodelovali v kvizu na temo Glasbena umetnost.

Drugi dan smo po zajtrku v delavnicah spoznavali »govorico telesa« (nebesedna komunikacija). Spoznali smo, kaj pomeni določen položaj rok in nog, način rokovanja, pogled in kakšni so znaki laži. Pred kosilom smo si ogledali še samostan in eno najstarejših lekarn ter se posladkali v čokoladnici. Sledile so popoldanske delavnice, obisk Mini Zoo-ja, zvečer pa smo se zabavali na pikniku, ki smo si ga sami pripravili. Pred spanjem pa seveda še kviz, tokrat na temo Likovna umetnost.

Zadnji dan našega tabora je bil namenjen pripravljanju referatov – vsaka skupina si je izbrala svojo temo in pripravila PP predstavitev. Le-te so bile ocenjene s strani mentorjev – veseli smo, saj so bile vse predstavitve zelo dobre ali celo »turbofantastične«.

Na taboru smo navezali tudi nova prijateljstva z učenci iz OŠ Cankova, OŠ Fokovci in OŠ Kuzma, ki so se prav tako udeležili tabora. Upamo, da bodo naše vezi ostale trdne in močne tudi v prihodnje.

Čas na taboru nam je ob zanimivih delavnicah, dobri hrani ter prijetni družbi prehitro minil. Dogodivščine nam bodo ostale v zelo lepem spominu in vsi si želimo še več takih taborov.

Nika Horvat in Hana Štefanec

[Not a valid template]