Polno pričakovanj, uspehov in želja je prinesla in odnesla Šola v naravi. Joj, kako smo se veselili vode, morja, plavanja! Še učitelji so bili veseli.

A na žalost so nekateri imeli že prvi dan domotožje. Vsi smo jih tolažili in postalo jim je bolje. Najbolj smo se veselili vožnje z ladjico. Toda žal ni šlo vse po načrtu. Izvedeli smo, da se je ladjici pokvaril motor in zato smo na ladjo odšli šele dan kasneje. Bilo je krasno. Z velikim navdušenjem pa smo se podali tudi v koprski muzej. Tam je bilo izredno zanimivo. Izvedeli smo veliko o življenju nekoč, se podali različnim dogodivščinam naproti, raziskovali in polnili svoje glave s preteklostjo. Dvakrat smo odšli tudi v MC Donalds. Prvič na sladoled in drugič na otroški meni z igračo. Tekmovali smo v tem kdo bo imel najlepše pospravljeno sobo, se igrali kviz Milijonar, gledali film o čudežnem dečku Evanu… in še in še. V petek, zadnji dan, pa sem presenetila tudi samo sebe, ko sem osvojila srebrnega delfinčka. Plavali smo namreč zelo veliko, en dan tudi v morju.

Vesela sem, saj sem se veliko naučila, dobila nove prijatelje in spomine, ki bodo za vedno ostali. Pa še moj nauk za konec: Vsaka laž se hitro obrne, lepa resnica vedno povrne, pravi prijatelj pa ti nikoli hrbta ne obrne.

Eva Novak, 4.a