Obveščamo vas, da je na spletnih straneh Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport objavljen Razpis za vpis novincev v srednje šole in dijaške domove v šolskem letu 2021/22, kjer lahko pridobite več informacij o informativnih dnevih, prijavah in vpisu v srednje šole, programih, pogojih in drugih posebnostih.

Vabljeni, da si vsebino Razpisa podrobneje ogledate.

Informativni dnevi za devetošolce in njihove starše bodo na srednjih šolah po Sloveniji potekali v petek, 12. 2. 2021, ob 9. in 15. uri ter v soboto, 13. 2. 2021, ob 9. uri.

Iz Razpisa je razvidno, da glede na epidemiološko situacijo v tem šolskem letu izvedba informativnih dnevov na šolah ne bo mogoča. To velja tudi v primeru, če bi pouk sicer potekal v šolah, saj gre za dogodek visokega tveganja, ob katerem se združuje veliko število učencev iz različnih delov Slovenije, pri čemer pa prihaja tudi do izrazito povečane uporabe sredstev javnega prevoza. Zato bodo šole svoje predstavitve izvedle na virtualni način oziroma s spletno predstavitvijo.

Svetujemo, da si učenci podrobno pogledate spletne strani šol, v katere se želite vpisati oziroma vas zanimajo ter spremljate njihove sprotne objave.

Prav tako najdete vse aktualne objave in informacije tudi v spletni učilnici pedagoginje – Svetovalno delo (pod rubriko Karierna orientacija).

Ingrid F. Škarabot, pedagoginja