V torek, 22. marca 2022, sta učenki Eva Novak (7. a) in Brina Smodiš (9. a) skupaj z mentorico in ravnateljico zastopali OŠ Bakovci na 32. medobčinskem otroškem parlamentu na OŠ III Murska Sobota. Mladi parlamentarci so aktivno debatirali na temo poklicne prihodnosti, nato pa predstavili svoje argumente.

Med vsemi prisotnimi učenci je strokovna komisija izbrala 2 delegatki, ki bosta murskosoboško občino zastopali na regijskem otroškem parlamentu. Ena izmed predstavnic je tudi naša učenka Eva Novak. Čestitke!

Vtisi naših predstavnic:

»22. marca sva se z Evo Novak udeležili 32. medobčinskega otroškega parlamenta, ki ga je letos pripravila OŠ 3 MS. Najprej je bil uvodni program. Nato smo se razdelili v 5 skupin, v katerih smo razpravljali o različnih temah. Predstavnik vsake skupine je predstavil temo skupine. Sodelovanje v skupinah je bilo zelo zanimivo, saj sem spoznala nekaj novih ljudi, s katerimi smo si izmenjali svoja mnenja o temi. Ni mi žal, da sem se udeležila in vsekakor mi bo izkušnja ostala v spominu.« (Brina Smodiš, 9. a)

»Na parlamentu smo spregovorili o še kako pomembni temi – naši poklicni prihodnosti. V skupinah smo dobili tudi podtočke in debatirali o pomenu le-teh. Na parlamentu mi je bilo zelo lepo, saj sem še malo bolj razširila svoja obzorja, veselim pa se zastopanja na regijskem parlamentu!« (Eva Novak, 7. a)

Nuša Grah, mentorica SUŠ