V soboto, 4. marca, se je učenka 8. razreda Eva Novak z mentorjem Mitjo Medvedom udeležila 12. glasbene olimpijade, državnega tekmovanja v olimpijskem duhu, ki je potekalo v prostorih Akademije za glasbo, v palači znani pod imenom Kazina. Uvod v tekmovanje je naredila mlada pianistka, študentka AG z avtorsko skladbo, ki jo je predstavila tudi na 5. mednarodni akademiji takrat v Litvi.

Učenka Eva se je predstavila oz. tekmovala najprej z reševanjem pisnega testa, s petjem Ditkine pesmi Ne bodi kot drugi, s petjem z lista (a vista) in koncertno predstavitvijo avtorske skladbe Nasmeh za glas in kitaro v Bettetovi dvorani v prostorih AG. Učenka je dosegla srebrno priznanje in odlično 20. mesto v državi med 58 izbranimi tekmovalci, potrjenimi na predhodnem šolskem tekmovanju. Na koncertu smo slišali sijajne solo skladbe in melodije – skladbe v komornih sestavih.

Eva se je tekmovalno predstavila pred štirimi različnimi žirijami in v pogovorih in skladbah tkala vezi s sotekmovalci iz cele države.

Tekmovanje je trajalo od jutra do 19. ure zvečer, ko so bili predstavljeni neuradni rezultati.

Razšli smo se v olimpijskem duhu in polni novih doživetij.

Iskrene čestitke!

Mitja Medved