Danes smo z učenci 6. razreda pri uri gospodinjstva pripravljali različne jajčne namaze. Učenci so se razdelili v skupine po 3 ali 4 in vsaka skupina je ustvarila svoj jajčni namaz. Vsi so se odlično odrezali!

Skozi kuhanje smo ponovili in utrdili že znano snov. Fotografiji vam prikazujeta pripravljanje jedi, namazi pa so izginili še preden smo lahko fotografirali.

Za popestritev velikonočnih praznikov vam razkrivamo naš recept za jajčni namaz.

SESTAVINE

– jajca

– majoneza

– kisla smetana ali maslo (po želji)

– peteršilj

– poper

– sol

– kruh ali toast ali prepečenec

PRIPRAVA

1.  Jajca trdo skuhamo, ohladimo in olupamo.

2. Ohlajena jajca narežemo ali seselljamo, enako naredimo s peteršiljem.

3. Dodamo majonezo in začimbe po okusu.

4. Vse sestavine premešamo, namažemo na kruh in zmažemo.

Pa dober tek!

Vsem vam želimo prijetne in mirne praznike.

Učenci in učiteljica Tjaša