Danes smo na OŠ Bakovci povabili zaslužnega policijskega in vojnega veterana, ki sta bila osebno udeležena v desetdnevni osamosvojitveni vojni za Slovenijo, da našim učencem vsaj malo približata dogodke, ki so odločilno vplivali na to, da danes živimo v samostojni demokratični Republiki Sloveniji.

Tako sta nas obiskala predsednik PVD Sever za Pomurje, g. Drago Ribaš in g. Marjan Recek, član  Zveze veteranov vojne za Slovenijo.

Predsednik PVD Sever za Pomurje, g. Drago Ribaš, je v prvem delu predavanja učencem predstavil zgodovinske dogodke, da so lahko učenci povezali preteklost s sedanjostjo. Le na ta način je možno razumeti, zakaj danes živimo v samostojni Sloveniji. Na zelo prilagodljiv in slikovit način je učencem predstavil našo težko preteklost, kar je bilo učencem zelo zanimivo.

V drugem delu je član Zveze veteranov vojne za Slovenijo, g. Marjan Recek, učencem predstavil  potek desetdnevne vojne za osamosvojitev Slovenije. Učenci so poslušali z velikim zanimanjem in radovednostjo.

Predavanje je bilo zelo zanimivo in poučno, predvsem pa pomembno za razumevanje našim učencem, da bodo znali ceniti in spoštovati vse to, kar je nekdo pred njimi dosegel, žal z vojno, za boljši in lepši jutri.

Namen sodelovanja z veteranskimi društvi je ta, da naši učenci razvijajo domoljubje in spoštovanje ter pripadnost svoji domovini.

Melita Potočnik