Ko bereš dobro knjigo,
se lahko zgodi nekaj zelo čarobnega.
                                    ( J. K. Rowling)

Osnovni cilj projekta je bil vzbuditi večje zanimanje za branje knjig med mladimi ter pomagati pri vzgoji otrok v trajne bralce. Projekt je potekal kot trajna izmenjava knjig, opremljenih s posvetili, z mislimi ali s citati.

Na naši šoli smo si izbrali četrtkov popoldan za čarobne dogodke. Učenci 5.b in 6.b razreda so prinašali svoje knjige, stripe in revije in jih izmenjali med seboj. Pripravili so poseben kotiček s čtivom in ga sproti dopolnjevali.

Zanimivo je bilo, da so se  nekateri učenci s težkim srcem ločili od  svojih knjig, ker jim veliko pomenijo. Knjige so bile velikokrat  darilo svojcev in imajo posebno mesto na bralčevi knjižni polici. Spet drugi so se brez zadržkov ločili od prebrane knjige in nam podali kratek vpogled v to, kaj bo naslednjega bralca čakalo v njej. Navdušenja poslušalcev ob pripovedovanju ni manjkalo.

»Kaj ti predstavljata besedi ČAROBNO  BRANJE?« vprašam učence.

Zbranih  je nekaj misli:

»Ko je v knjigi čarovnija, imam metuljčke v trebuhu.«

»Ko berem knjigo, se počutim umirjeno, sproščeno in prijetno.«

»Čarobno je, ko berem z družino.«

»Počutim se čarobno, ko mi nekdo reče, da to zmorem.«

Naša druženja so trajala vse do začetka junija. Ob koncu smo izdelali metuljčka z lepimi mislimi, ki ponese naše želje čez vsako prebrano knjigo in najde dom na novi knjižni polici.

Mentorica: Alenka Kolenko