Domoljubne in veteranske organizacije Pomurja so tudi letos  v petek, 26.5. 2023, pripravile pohod za učence osnovnih šol z območja MO Murska Sobota.

Pohoda so se udeležili učenci 7.a razreda in na poti obiskali  5 spominskih obeležij, poslušali kratko predstavitev o prekmurski zgodovini, pomenu posameznega obeležja in prisluhnili kratkemu kulturnemu programu v izvedbi učencev osnovnih šol. Tudi naši učenci so pred Policijsko postajo prispevali svoj kulturni vložek s pesmijo in recitalom.  V soboškem parku se je ponudila tudi priložnost za kratek pogovor  z g. Evgenom Emrijem,  predsednikom društva ZZB NOV Murske Sobote, ki  je učencem  povedal zanimivo zgodbo o tedanji odgovornosti bakovskih učencev do spomenika padlim borcem.

Pohod  so zaključili v vojašnici SV, ki je ta dan imela dan odprtih vrat za obiskovalce s prikazom urjenja vojakov, razstavo vozil in tehnične opreme. Ob koncu pa so še poskrbeli za dobro malico.

Pohod bo ostal v dobrem spominu zaradi pestrega dogajanja, srečanja z zanimivimi ljudmi in kraji ter praktičnih prikazov delovanja naših vojakov.

                                                                                                    Alenka Kolenko z učenci 7.a razreda