V četrtek, 7. 1. 2016, nas je obiskala delegacija Čebelarske zveze Slovenije. Gre za promocijo čebelarstva, ozaveščanje ljudi o pomembnosti narave za človeka, pa tudi za pobudo, da se 20. maj, rojstni dan znanega slovenskega čebelarja Antona Janše, razglasi za svetovni dan čebel. Od opraševanja je namreč odvisna kar tretjina pridelane hrane na svetu in čebele imajo pri tem najpomembnejšo vlogo. Tudi na OŠ Bakovci se po najboljših močeh trudimo, da bi učencem privzgojili ljubezen do narave in čebel. Že vrsto let na šoli deluje čebelarski krožek, ki ga vodi g. Janko Rožman, izvajamo različne projekte in delavnice. Imamo nov čebelnjak in z lokalnimi čebelarji se dogovarjamo, da bi na spomlad vanj naselili tudi čebele.

Učenci so se predstavili s kratkim kulturnim programom, navzočim pa so med drugim spregovorili predsednik Čebelarske zveze Slovenije, g. Boštjan Noč, dolgoletni član Čebelarskega društva Bakovci, g. Štefan Antolin, mentor čebelarskega krožka na OŠ Bakovci, g. Janko Rožman in župan MO Murska Sobota, g. Aleksander Jevšek.

Dobili smo veliko informacij v zvezi s čebelarstvom, vsi pa smo si bili enotni, da kdor ima spoštljiv odnos do narave, spoštuje tudi ljudi.

Jožica Lukač

[Not a valid template]