V torek, 22.3.2016, smo v sklopu vsebin pri obveznem izbirnem predmetu šolsko novinarstvo, obiskali televizijski studio AS v Murski Soboti. Izvedeli smo veliko, imeli pa smo tudi priložnost preleviti se v televizijskega voditelja. Z nami je bila voditeljica in novinarka Ines Sukič, ki nam je predstavila delo novinarja na manjši televiziji. Zame je bila to neverjetna izkušnja in bi jo z veseljem še enkrat podoživela.

                                                                                                          Anemari Fister, 8.a

Učenci, ki smo si izbrali obvezni izbirni predmet šolsko novinarstvo, smo se odpravili na TV AS in tam izvedeli, kaj vse delajo novinarji. Ogledali pa smo si tudi kratek film o 24-letnem delu TV AS in se sami poskusili v vlogi novinarja. Nekatere učenke so imele vlogo novinarke, druge pa vlogo sogovorca. Novinarke so zastavljale različna vprašanja, ki so se so navezovala na šolo, prihajajoč praznik pa tudi nekatera o plesu pri mažoretkah. Tam smo se naučili veliko stvari, ki jih do zdaj nekateri nismo vedeli, smo se pa tudi  zabavali. Poklic novinarja je resnično zanimiv in delo je drugačno, kot sem si predstavljala.

Valentina Kreft, 8.a

Na današnjem obisku na televiziji AS sem se zelo zabavala, saj sem se lahko preizkusila v vlogi novinarke. Upam, da  bomo še večkrat obiskali kakšen studio in spoznali delo televizijskih voditeljev, novinarjev, snemalcev … Zelo me zanima, kakšni bodo naši prispevki, ko bodo zmontirani objavljeni na Facebook strani televizije AS.

Vanessa Gomboši, 7.a

Danes smo bili z učiteljico na televiziji AS. Menim, da je bilo zelo lepo in da smo se veliko naučili. Zdaj vemo, kako težko je narediti intervju in  celo oddajo. Potrebuješ veliko časa in izkušenj, da pripraviš ustrezna vprašanja in potem prispevek urediš. Bilo mi je zelo všeč, saj sem lahko preizkusila, kako je snemati prispevek v studiu.

Taja Flegar, 7.a

[Not a valid template]