4. DAN

Otroci so že malce utrujeni. Veselijo se odhoda domov. Dan je bil naporen, vendar zanimiv, saj smo opravili kar nekaj pestrih dejavnosti. Po jutranjem plavanju, smo se podali na lov za skritim zakladom in se pomerili v orientaciji. Po kosilu smo se podali na daljši pohod do Reslovega gaja. Če še ne veste, Resel je bil izumitelj ladijskega vijaka in je deloval tudi v teh krajih. Po plavanju pa smo imeli nekaj časa, da smo se pripravili na večer talentov in skoraj že spakiralli kovče. Kdo izmed talentov pa je bil najboljši, boste izvedeli doma.

[Not a valid template]

3. DAN

Učenci so se navadili na že ustajen red. Tudi sobe so bile ta dan bolj pospravljene kot ob prihodu. Po zajtrku in jutranjem plavanju smo pod strokovnim vodstvom opravili ogled parka. Spoznali smo veliko zanimivih rastlin in dreves, ki so značilne za obmorsko podnebje. Učenci so ugotovili, da nekatere grmovnice rastejo tudi v naših domačih vrtovih, vendar je zaradi različnega podnebja njihov vonj manj izrazit. Sledilo je kosilo, po kosilu pa je žgoče sonce v nas zbudilo zadosti poguma, da smo prvič ta teden zaplavali v morju. Žal samo morje ni bilo tako toplo, kot je zgledalo na prvi pogled, zato smo s plavanjem nadaljevali v notranjem bazenu. Po opravljeni popoldanski malici so se učenci udeležili delavnice o miru. Pogovarjali so se o vrednotah, ki spremljajo mir, pisali misli o miru in zgibali ptice iz papirja, ki simbolizirajo mir. Zvečer smo se napotili v kino. In minil je 3. dan. Še malo pa smo doma.

[Not a valid template]

2. DAN

Učenci, kakor tudi učiteljici, so prespali prvo noč mirno. Glasovi, trkanje po vratih in raznorazne sence, ki so se pojavljale v otroških glavah prejšnji večer, so zjutraj izginile. Učenci niso potrebovali posebnega prebujanja, saj so vstali že zelo zgodaj. Sledil je zajtrk in po zajtrku plavanje. Ta dan smo pričeli z učenjem in izpopolnjevanjem tehnike kravla. Po opravljeni malici je sledila vožnja z barko do Pirana. V mestu smo si pogledali znameniti Tartinijev trg in stari del mesta. Opravili smo malico, šli na sladoled in izlet mesta zaključili v trgovini s spominki. Ko smo se vrnili, je sledilo uro in pol plavanja, po plavanju pa so se otroci udeležili načrtovane delavnice. Izdelali so si istrsko glasbilo in se naučili tudi dve ljudski istrski pesmi. Po večerji je sledil težko pričakovani del dneva – odštekani ples, kjer so učenci porabili še vso preostalo energijo. Tako! Pa je minil še 2. dan.

[Not a valid template]

1.DAN

Končno! 19.9. 2016, potovanje učencev 4. in 5. razreda proti Ankaranu se je pričelo. Po hitrem slovesu od staršev, izpred vaškega doma v Dokležovju in šole Bakovci, smo se učenci polni pričakovanj odpravili proti našemu cilju – Debeli Rtič v Ankaranu. Pot je hiro minila in kar naenkrat smo se ustavli pred našim začasnim domom ta teden, hotelu Bor. Opravili smo kosilo ter se nato hitro pripravili za v bazen. Po opravljenem preizkusu plavalnih sposobnosti smo se še malo poigrali v notranjem bazenu hotela Aria. Po kopanju je sledil voden ogled okolice v nastanjenem kompleksu, potem pa smo šli spet plavat. Čeprav bazenska voda ni pretirano hladna, je pa slana in zato so nekateri imeli malce težav s pekočimi očmi in grlom. Po popoldanski malici so učenci  imeli prosti čas do večerje, ki je bil namenjen igranju nogometa in odbojke. Po večerji so učenci  pričeli z oblikovanjem in pisanjem dnevnikov ter pripravi na prve sanje, malce proč od svojih najbližnjih.

[Not a valid template]