Naša šola že od vsega začetka sodeluje v nacionalnem projektu »RASTEM S KNJIGO«, torej že od leta 2006/2007, ko se je projekt začel.

Ker je projekt namenjen učencem 7. razredov, vsako leto te učence pripravimo na obisk najbližje splošne knjižnice, to je Pokrajinske in študijske knjižnice v M. Soboti. Tako smo 28. 9. 2017 spet obiskali Pokrajinsko in študijsko knjižnico M. Sobota.

Knjižničarka v splošni knjižnici je učencem pripravila program s predstavitvijo, ki vključuje spoznavanje knjižničnega informacijskega znanja, seznanjanje z novejšim mladinskim leposlovjem ter predstavitev  knjige, ki je namenjena sedmošolcem. Vsak sedmošolec je prejel izvirno slovensko mladinsko leposlovno delo. Za letošnje leto je bila izbrana knjiga MIHE MAZZINIJA z naslovom ZVEZDE VABIJO. Ker je vsak učenec dobil en izvod  knjige, bomo to knjigo vključili v domače branje.

S tem projektom spodbujamo učence k dostopnosti kakovostne in izvirne mladinske literature. Hkrati pa je to promocija vrhunskih domačih ustvarjalcev mladinskega leposlovja, kakor tudi spodbujanje motivacije za branje pri učencih in njihovega obiskovanja splošne knjižnice.

Olga Hodošček, vodja projekta