Dan Zemlje je letni dogodek, ki se praznuje 22. aprila, ko se odvijajo dogodki za osveščanje glede varovanja okolja na Zemlji.

Na naši šoli smo svetovni dan Zemlje obeležili danes, 19. 4. 2018.

Učenci v Dokležovju so šli do bobrov in si ogledali bobrišče, gramoznico, gozd in polja. Učenci 1.a so sejali semena in sadili sadike, ter šli do ekološkega otoka, ki je pri igrišču v Bakovcih. Učenci 2.a so v razredu posejal nekaj zelišč. O omenjenih zeliščih so se pogovorili in spoznali njihove značilnosti. Nato so opravili sprehod v okolici šole. Učenci 3.a in 4.a so si ogledali ekološki otok pri igrišču v Bakovcih, se pogovoril o pomenu sortiranja odpadkov, varovanju okolja in recikliranju. Prebrali so zgodbo na to tematiko za Eko bralno značko. Učenke 8.a so na šolskem vrtu posejale gredico s korenčkom.

Učenci od 5. – 9.a so 4. in 5. šolsko uro sledili predavanju z ekološkimi vsebinami Od zelenega do belega (g. Marjan Špur) in Od zrna do kruha (ga. Metka Barbarič). Oba predavatelja sta s KGZ MS. Uvodoma so učence nagovorili tudi direktor Pomurskih mlekarn g. Robert Serec, s Kmetijsko gozdarskega zavoda MS dr. Stanko Kapun in predsednik govedorejskega društva Tišina g. Branko Buček.

Aja, pa ne pozabite danes nazdraviti s kozarcem pitne vode na naš planet.

Na zdravje Zemlja!

Zapisala: mag. Alenka Mujdria Rožman