Operacija: Zvitorepec se vrača Domov

Cilj operacije: Vzpostavitev pogojev za potrebe razvoja širšega multikulturno-medgeneracijskega okolja za izvajanje podjetniških, kulturnih in turističnih aktivnosti

Sofinancirane aktivnosti:

  • Ureditev pogojev za izvedbo operacije
  • Razvoj produktov in storitev
  • Dvodnevni Festival Zvitorepec se vrača domov
  • Promocija in trženje

Osnovna šola Bakovci, Bakovci, Poljska ulica 2, 9000 Murska Sobota je v okviru operacije izvedle dve predstavi, sodelovala pri organizaciji razstav in delavnic ter se udeležila dvodnevnega Festivala Zvitorepec se vrača domov. Tako smo prispevali k izvedbi izobraževalno ozaveščevalnih dogodkov, ki so generator novih vsebin, programov, produktov in storitev.

OŠ Bakovci se je vključila v projekt Zvitorepec, ki ga sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Republike Slovenije. Vodilni partner v projektu je bila Občina Moravske Toplice. V okviru projekta so si učenci OŠ Bakovci in POŠ Dokležovje ogledali dve predstavi v izvedbi Miškinega gledališča (Dežela Vililandija in Sprej proti pošastim) ter gledališki predstavi (Modri kralj Inus in Časovni stroj) v izvedbi Zavoda za razvoj Maribor in njihovega lutkovnega paragledališča. Na vseh predstavah so učenci zelo uživali, se smejali, učili in sodelovali.

Projektne aktivnosti so vključevale dejavnosti različnih vsebin po stripovskih predlogah Mikija Mustra, zlasti po zgodbah njegovih likov Zvitorepca, Trdonje in Lakotnika. Učenci so si na razstavi ogledali lutke, igrače, spominke, slikanice in izdelke, ki so nastali v sklopu projekta in njihovo blagovno znamko eko izdelkov »Sadno zelenjavni raj lutk in igrač«.

Učenci razredne stopnje so tekom kulturnega dne, ki je bil 2. 10. 2018, sodelovali v naslednjih delavnicah:

  • izdelava lončkov za dišavnice,
  • kuhanje marmelade, peka palačink,
  • izdelava enostavnih lutk,
  • bralnica Mustrovih stripov.

Eden izmed ključnih poudarkov našega kulturnega dneva pa je bilo medsebojno druženje.

Marjana Fister