Danes smo na naši šoli opravili nadomestni Tradicionalni slovenski zajtrk, saj v tem šolskem letu, lani novembra, tradicionalnega slovenskega zajtrka ni bilo mogoče izvesti, zaradi šolanja na daljavo.

Novembrski tradicionalni slovenski zajtrk je bil jubilejni in njegovo desetletnico smo praznovali v petek, 20.11.2020. Prav tako smo tega dne obeležili tudi dan slovenske hrane.

Dan slovenske hrane izpostavlja predvsem pomen lokalne, ekološke  in zdrave prehrane. Zato so živila, ki smo jih danes zaužili, iz našega domačega okolja.

Namen slovenskega zajtrka pa je predvsem krepiti kulturo zajtrka in zdrave prehrane ter spodbujati vse ljudi, da zajtrkujemo vsako jutro in si s tem naberemo energijo za nov dan.

In česa smo se danes poslužili? Kruha, masla, medu in mleka. Posladkali pa smo se še z lokalno pridelanim jabolkom.

Ob vsem tem se je morda potrebno še spomniti na pomen čebel, njihove pridnosti, varčnosti in skrbi za druge. Čuvajmo jih, saj je z njimi povezan tudi naš človeški rod. S čebeljim pridelkom pa je povezan tudi letošnji slogan ZAJTRK Z MEDOM – SUPER DAN.

Andreja Gregorinčič