Med 1. in 3.6 smo učenci, ki sodelujemo pri ustvarjalnih delavnicah odšli v Olimije. Tam smo se naučili veliko o spominu in različnih načinih pomnjenja podatkov oz. bolj strokovno rečeno- o mnemotehnikah. Večino časa smo se “učili”, vseeno pa je kar veliko časa ostalo za druge dejavnosti in druženje.

Najbolj všeč sta mi bila ogled čokoladnice in samostana, ter naša večerna druženja ob različnih kvizih, seveda pa mi bo ves tabor ostal v zelo lepem spominu zaradi pridobljenega znanja.

Eva Novak, 7.a

V dneh od 1.6. do 3.6.2022 smo se z učenci OŠ Kuzma in OŠ Cankova udeležili tabora za nadarjene učence v Olimju. V sredo smo spoznali vrste mnemotehnik in si ogledali manjšo kmetijo.

V četrtek smo spoznali še več metod mnemotehnik in se naučili pomembnih trikov za nastop pri ustnem in pisnem ocenjevanju znanja. Po kosilu smo se peš odpravili do minoritskega samostana in čokoladnice.

Zadnji dan, v petek, smo v skupinah pripravljali zaključne referate, ki smo jih pred odhodom tudi predstavili.

Ob večerih smo se zelo zabavali na kvizih z zanimivimi temami. Bivali smo na domačiji Haler, kjer nam je bilo zelo všeč. Pridobili smo novo znanje in nabrali lepe spomine.

Maja Bencak 8.a

Po dveh letih smo se končno lahko spet udeležili delavnic z mag. Darkom Hederihom. Za razliko od ostalih let, ko smo hodili na Hodoš, smo tokrat šli v Olimje. Poleg naše šole, pa sta šli z nami še OŠ Cankova in OŠ Kuzma. Naslov letošnjih delavnic je bil: Bližnjice in triki učenja. Prvi dan smo se nastanili v prijetnem apartmaju in se kmalu odpravili na prvi del pouka. Zvečer smo obiskali tudi “mini zoo”, kjer smo si ogledali ovce in različne vrste fazanov, ter se veliko novega naučili o njih in o delu tam. Drugi dan je bil najbolj pester, saj smo se odpravili v samostan, jelenov greben in čokoladnico. Samostan je bil zelo lepo urejen, zato smo vsi uživali ob pogledu nanj in njegovo okolico. Prav tako smo se imeli zelo lepo na jelenovem grebenu, kjer nam je z malo sreče uspelo tudi pobožati kakšno srno. V čokoladnici pa smo se najprej nakratko naučili o samem postopku delanja čokolade ter se posladkali, nato pa smo si še sami nakupili svoje zaloge čokolade. Zadnji dan je bil večinoma namenjen pripravi Power-point predstavitev. Maja, Eva in jaz, ki smo predstavljale skupino Žabe, smo se dobro odrezale in dobile najvišjo oceno za predstavitev, zakar smo bile neizmerno srečne. Po kosilu smo se počasi odpravili domov in bili precej otožni, ker je vse skupaj tako hitro minilo, ob enem pa veseli, saj smo se zares zabavali, se veliko naučili in spletli tudi nove prijateljske vezi z učenci drugih dveh šol.

Taja Lukač 8.a