Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Skupaj zajtrkovati in uživati v lokalno pridelani hrani je vodilo, s katerim želimo spomniti na dejstvo, da s pestrim in zdravim zajtrkom poskrbimo za otrokovo lažjo zbranost pri vseh aktivnostih, ki ga čakajo  čez dan.

V petek, 18.11.2022, so se učenci od 1.- 9.razreda  pridružili vseslovenskemu projektu Tradicionalni slovenski zajtrk. Pred začetkom pouka so se zbrali na skupnem zajtrku in tako začeli svoj super dan. Uvodoma jih je pozdravila ravnateljica ga. Jožica Lukač in njim namenila nekaj besed o pomenu zajtrka, lokalno pridelani hrani ter podala informacije glede količine zavržene hrane doma in po svetu. Obiskal nas je tudi gospod Mitja Erniša, predstavnik podjetja Pomurske mlekarne, d. d., ki je učencem predvajal film o nastanku podjetja, o pridobivanju in predelavi mleka ter vsestranski uporabnosti le tega. Lokalni pridelovalci hrane so našim učencem popestrili ponudbo šolskega zajtrka s sadjem, mlekom, maslom in kruhom. Čebelar, gospod Franc Sreš, pa je šoli prispeval svoj odličen domači med. Zahvala za razgiban in uspešen dan gre seveda vsem sodelujočim, ki so nam omogočili izvedbo  projekta. Pripravili smo nekaj utrinkov tega dne, ki je bil po besedah naših učencev »Načik kak ovačik.«

Alenka Kolenko, učiteljica