V torek, 25. 4. 2023, se je gledališka skupina OŠ Bakovci v sodelovanju s pevskim zborom, šolskim ansamblom in plesno skupino publiki predstavila s predstavo Pet Pepelk.

Članice gledališkega kluba so se na odru že predstavile učencem OŠ Bakovci in POŠ Dokležovje, nastopile pa so tudi na srečanju otroških gledaliških skupin v Puconcih, kjer so dobile veliko pohval.

Predstava Pet Pepelk Žarka Petana je pisan mozaik humorja, zabavnih domislic in – če znamo brati med vrsticami – življenjskih modrosti. Ali je pot do prave Pepelke vredna truda? Se na koncu splača za zmeraj ostati v pravljici, čeprav veš, da ne moreš nikamor več, ali je bolje ostati, kjer si, čeprav ne dosežeš svojega ideala? Vsak naj se odloči sam. Namen predstave je bil pričarati nekaj pravljičnosti v svetu, kjer se včasih zdi, da sanje več niso dovoljene.

Gledalci so bili navdušeni nad predstavo, saj so se vsi učenci z mentorji zelo potrudili in prispevali svoj delček k pisanemu mozaiku kulturne zakladnice naše šole.

Igrale so: Nika Režonja (kraljica), Eva Žlebič (kraljevič), Eva Novak (minister), Ana Vohar Grah (pravljičarka), Lara Bojnec (pribočnik), Pia Novak (Pepelka 1), Staša Černjavič (Pepelka 2), Ela Varga (Pepelka 3), Ajša Erjavec (Pepelka 4), Nina Rožman Lenarčič (Trnuljčica), Niki Stančević (Pepelka), Ela Lutar (Prodajalka).

Predstavo so sooblikovali: Nuša Grah (režija in priredba), Anton Buzeti (scenografija, vsebinske ideje in grafično oblikovanje), Tine Lukač (dramaturgija), Marijana Kodba (kostumografija), Mitja Medved (zborovodja), Danica Medved (koreografija, vokal), Matejka Pavličič Pukšič in članice IP Filmska vzgoja (priprava video napovednika), Andrej Kous (tehnična izvedba), Boštjan Kosednar (računalniška podpora) ter Bojan Vereš in Uroš Kavčič (ozvočenje).

Ob koncu predstave je naša knjižničarka nekaj besed namenila bralni kulturi med našimi učenci, saj 23. aprila obeležujemo mednarodni dan knjige. Podeljena so bila priznanja oddelkom, v katerih so vsi učenci opravili bralno značko, in sicer 1. a, 2. a, 3. a, 4. a, 1. b, 2. b in 3. b. Kot najhitrejša bralca sta priznanje prejela Eva Novak (8. a) in Amadej Kuzma (2. b).

Čestitke vsem nastopajočim in prejemnikom priznanj!

Nuša Grah, mentorica gledališke skupine