Zveza za tehnično kulturo Slovenije je priredila  tradicionalni  festival IZUM- Inovativnost, Znanost in Ustvarjalnost Mladih, ki je potekal od 21. do 25. novembra 2023 v trgovskem centru MAXIMUS v Murski Soboti.

Na festivalu so učenci 8.a razreda Alina Felbar, Lana Hanžekovič in Aljaž Rogan predstavili bogate rezultate raziskovalnih in ustvarjalnih dejavnosti naše šole. Za nastop na Razstavi ustvarjalnosti Iztoka Zrinskega  so prejeli priznanje za 3. mesto med osnovnimi šolami.

Osnovna šola skozi celo šolsko leto dokazuje, da je opravičeno prejela plaketo Raziskovalna šola 2023. Učenci se pod vodstvom mentorjev na šoli vključujejo v različne šolske in obšolske dejavnosti in na ta način  krepijo znanstveno raziskovalno delo, kreativnost in ustvarjalnost. Uspešno se udeležujejo srečanj, raziskovalnih taborov in tekmovanj iz znanj. Sami tudi pomagajo pri organizaciji tovrstnih aktivnosti. Njihovi vidni dosežki na  lokalnem in nacionalnem nivoju  uvrščajo šolo na sam vrh pomurskih osnovnih šol. Priznanja so bila podeljena na slavnostni akademiji in sedaj  krasijo prostor naše šole.  Učencem in njihovim mentorjem izrekamo iskrene ČESTITKE.

«Kar eni iznajdejo, lahko drugi odkrijejo.«  (Arthur Conan Doyle)

Alenka Kolenko, mentorica