Danes smo na naši šoli opravili Tradicionalni slovenski zajtrk. V šolo smo prišli nekoliko prej in skupaj zajtrkovali.

Še prej nam je naša učiteljica Alenka Kolenko, ki je hkrati tudi čebelarka, predstavila pomen zdrave in lokalno pridelane hrane.

Tega dne obeležujemo tudi Dan slovenske hrane, ki izpostavlja predvsem pomen lokalne, ekološke in zdrave prehrane. Zato so živila, ki smo jih danes zaužili, iz našega domačega okolja.

Namen slovenskega zajtrka je predvsem krepiti kulturo zajtrka in zdrave prehrane ter spodbujati vse ljudi, da zajtrkujemo vsako jutro in si s tem naberemo energijo za nov dan.

In s čim smo si danes postregli? S kruhom, maslom, medom in mlekom. Posladkali pa smo se še z lokalno pridelanimi jabolki. Tudi med je bil naš, lokalno pridelan. Daroval nam ga je domačin g. Sreš Franc, za kar se mu najlepše zahvaljujemo.

Ob vsem tem se je morda potrebno še spomniti na pomen čebel, njihove pridnosti, varčnosti in skrbi za druge. Čuvajmo jih, saj je z njimi povezan tudi naš človeški rod.

Letošnji slogan tega dne je »KRUH ZA ZAJTRK, SUPER DAN«.

Po zajtrku so se učenci predmetne stopnje odpravili k pouku, učenci od 1. do 5. razreda pa smo imeli naravoslovni dan. Izdelovali smo plakate, zdrave jedilnike, zloženke, pekli žemljice, se posladkali s sadno solato in pečenimi jabolki z medom …

                                                                                              Andreja Gregorinčič