V torek, 6. 2. 2024, smo s kulturno prireditvijo z naslovom Kam me popelje klobuk? obeležili prihajajoči slovenski kulturni praznik – Prešernov dan.

Skozi literaturo, glasbo, ples in izbrane besede smo se podali na pot, ki nam jo je pokazal klobuk. Ob tem smo se dotaknili ljudskega izročila, simbolnega pomena nošenja klobuka nekoč in danes, poklonili smo se različnim pesnikom in drugim kulturnikom ter k temu dodali pridih naše ustvarjalnosti.

Naši učenci iz matične in podružnične šole so se ob pomoči učiteljev mentorjev za ta dogodek zelo potrudili in pripravili bogat program, s katerim so želeli polepšati dan svojim staršem, starim staršem in vsem obiskovalcem.

V slavnostnem nagovoru nam je nekaj besed namenil likovni pedagog Anton Buzeti, ki je kulturo ponazoril skozi umetnost ter dojemanje le-te na ravni posameznika in družbe. V programu se je predstavil tudi pevski zbor zaposlenih.

Dan se je zaključil ob sladkanju s figami in »Jablonkami«, ki so plod dela članov šolskega turističnega krožka.

Potovanje s klobukom se je zaključilo, a lepi vtisi bodo popotnica za vsakdan, ki je prav tako lahko prežet s kulturo, če si to le dopustimo.

Nuša Grah